Dag 1: Wijze mannen volgen een ster (kompas) – Mattheüs 2: 1-12

De eerste dag van de Tentweek is aangebroken. We zijn begonnen met het toneelstuk. Sam en beste vriend Jiddo beleven weer een spannend avontuur samen met Tante Wilma. En deze ochtend was het al gelijk behoorlijk spannend.

Sam en Jiddo gaan weer een reis maken met tante Wilma, naar Thailand. Niet zomaar een reis, maar om op zoek te gaan naar de bron van leven.
Sam en Jiddo lezen in de krant dat tante Wilma bij een opgraving in Chiangmai een eeuwen oud document heeft gevonden. In het document wordt gesproken over de bron van leven. Tante Wilma neemt Sam en Jiddo speciaal mee op avontuur om de tempel te vinden die in het document staat beschreven. Als Sam en Jiddo ruzie krijgen om de kompas gaat deze kapot. Tante Wilma vertelt dat er ook andere manieren zijn om de weg te bepalen, zoals het volgen van de sterren. Ze rusten uit en tante Wilma vertelt het bijbelverhaal van de drie wijzen uit het Oosten.

Na het toneelstuk was het weer tijd voor de Knabbel en Babbel. Dat is een momentje om in een klein groepje met wat lekkers te eten (knabbel) en even tijd te nemen om na te praten  (babbelen) over het toneelstuk, de liedjes en het bijbelverhaal.

Verwerking groep 1 en 2: deden een circuit langs verschillende verwerkingen en activiteiten

     • Verrekijker

Gedachte erachter: Net als de wijzen in het verhaal kun je om je heen speuren naar sterren en andere dingen.

     • Schatkistje

Gedachte erachter: Net als de wijzen in het verhaal kun je met een kostbaar cadeau op reis gaan.

     • Dieren zoeken in de jungle

Gedachte erachter: Om dieren te zoeken in de jungle is het belangrijk om goed te kijken en te luisteren, verschillende dingen kunnen je de juiste wegwijzen.

     • Voelspel

Gedachte erachter: in het thema (T)op Survival

     • Tafeltje met mooi materialen voor in het schatkistje

Gedachte erachter: De kinderen gaan op zoek naar materiaal om hun schatkistje nog waardevoller te maken.

     • Van ster naar ster springen

Gedachte erachter: Omdat de wijzen de ster volgden.

Groep 3 en 4 had deze dag het binnen spel.

Spel 1: high five tikkertje

Spel 2: schoenendans

Spel 3: Zweeds loopspel

Spel 4: pictionary

Verwerking Groep 5 en 6:

Een kompas maken

Gedachte erachter: Wat is de overeenkomst tussen een kompas en de Bijbel? Met een kompas kun je de richting bepalen die je moet lopen. De bijbel wijst de weg in je geloof.

Verwerking Groep 7 en 8:

Survival wandbord

Gedachte erachter: Wat heb je nodig om in het dagelijks leven te survivallen? Plaats enkele van die dingen in of op het wandbord zoals een foto van een dierbare, gelukssymbolen of bv je telefoon..

Toen iedereen klaar was met zijn activiteit kwamen we weer samen in Rehoboth.

We lieten de de knutsels aan elkaar zien en zongen liedjes en natuurlijk het themalied: (T)op Survival. Zodat we dat zondag goed kunnen mee zingen tijdens de kerkdienst.