Dag 3 – Jezus redt

[av_textblock ]

Jezus redt – Lucas 15: 1-7

De dag wordt geopend met het Tentweeklied.

Na de opening start het toneelstuk.

Tante Wilma, Jiddo en Sam hakken met hun pikhouwels een muur om. Zodat ze verder de grot in kunnen op zoek naar de bijzondere en interessante schatten. Tante Wilma zegt: “Voordat we verder gaan, maken we elkaar eerst vast met een touw. De grotten zijn donker en je kan zo verdwalen. Het is belangrijk goed bij elkaar te blijven.”
Maar ja wie gaat er voorop, Jiddo wil dat Sam voorop gaat en Sam wil dat Jiddo voorop gaat, met dat gekissebis schiet het niet op; Tante Wilma besluit dat zij voorop gaat. Ze gaan verder ineens krijgt Sam een takkenbol tegen zijn hoofd waar komt die toch vandaan? Volgens Tante Wilma kan dat komen door de wind. Sam: “Maar tante er staat helemaal geen wind”. Daar heeft Sam gelijk in…er gebeuren vreemde dingen. Ze gaan snel verder, maar Sam draalt een beetje rond en maakt ondertussen het touw los. Hij gaat alleen verder zoeken. Als Tante Wilma en Jiddo in een andere ruimte komen ontdekken ze dat Sam er helemaal niet bij is. Ze gaan snel terug om Sam te zoeken. Ondertussen loopt Sam door verschillende gangen. Eigenlijk weet hij niet zo goed waar hij heen moet, maar hij vindt ze weg wel denkt hij. Ineens ziet Sam een mooie steen op een rots. Hij gaat er voorzichtig naar toe, maar door zijn enthousiasme breekt de vloer onder zijn voeten en hij valt…
Tante Wilma en Jiddo zij al op zoek naar Sam. Ineens horen ze gekreun bij de rots vandaan komen. En ja hoor daar ligt Sam in een put. Tante Wilma daalt af in de put en Jiddo houdt het touw vast. Samen met Sam klimt Tante Wilma uit de put. Sam vertelt wat er is gebeurd, hij is zo blij dat hij is gevonden dat hij wel een feestje kan vieren. Daar heeft Tante Wilma een mooi verhaal over.

Een herder gaat met zijn schapen naar een plekje waar veel groen gras is, zodat ze lekker kunnen eten. Echter bestaat de weg ernaartoe uit diepe kuilen, hoge bergen en smalle paadjes. De schapen volgende herder en moeten goed naar zijn stem luisteren. De herder past goed op zijn schapen! Maar op een dag gaat hij met 100 schapen op pad en terug bij de stal s avonds zijn het er maar 99. De herder schrikt; hij mist een schaap. Het is al donker het schaapje zal nooit zelf de weg terugvinden en het wordt te gevaarlijk buiten met wilde dieren. De herder loopt terug en roept steeds het schaap. Dan hoort hij geblaat en vindt het schaap, hij is blij dat hij het weer heeft gevonden en draagt het schaap naar huis. Wat een feest hij vertelt het tegen zijn vrienden en buren. Ze moeten alleemaal komen om dit feest te vieren. Zoals de herder op zoek is gegaan naar het schaapje, zo gaat Jezus op zoek naar de mensen die hem nog niet kennen. Die wil hij gelukkig maken en voor zorgen.

Sam vraagt hoe Jezus de mensen dan op zoekt. Tante Wilma vertelt dat hij ons zoekt door te zorgen dat we Hem leren kennen. Dat kan door verhalen thuis, op de Tentweek, bij club Salvo of de club bij de Ark.

Dan ineens zegt Sam: “Nog even wat anders…ik heb op die rots echt een mooie steen gezien, hij glinsterde helemaal. Hij moet met mij naar beneden zijn gevallen.” Tante Wilma stelt voor om zondag in de Ark verder te zoeken.

Knabbel en Babbel

Tijdens de knabbel en babbel voeren de groepjes gesprekken met elkaar naar aanleiding van  het toneelstuk en bijbelverhaal.  Ondertussen krijgen alle kinderen iets lekkers; een celebration chocolade

Knutsels en spellen:

Groep 1 en 2:
De kinderen van groep 1 en 2 kunnen diverse activiteiten doen, zoals een schapen masker knutselen, doolhoftekeningen, schaapje verstoppen en met elkaar zoeken, schaapjes in hokjes bouwen, memory met schaapjes, estafette met schaapjes over je schouder naar de overkant brengen, dobbelspel, wolvenblikken omgooien, schaapspelletje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 3 en 4:
De kinderen van groep 3 en 4 knutselen een knikkerbaan.
‘De herder ging op zoek naar het schaap. Nu door het doolhof de uitgang zoeken.’

Groep 5 en 6:
De kinderen van groep 5 en 6 hebben vandaag het buitenspel gedaan. Dat bestaat uit het eierwekkerspel, wasknijperspel, Hollandse Leeuwen en steen, papier en schaar.

Groep 7 en 8:
De kinderen van groep 7 en 8 hebben vandaag het binnenspel gedaan in de Ark.De spellen bestaan uit het zoeken van een foto die met puzzelstukken opgelost moet worden, ‘levend’ dartbord, bowlen met flessen, memory en stoelendans

Als afsluiting van deze derde ochtend genieten de kinderen van allemaal lekkere pannenkoeken. Met dank aan alle pannenkoekenbakkers!


[/av_textblock]