Dag 1 – Hij is machtig

Storm op het meer – Marcus 4:35-41

De dag wordt geopend met het Tentweeklied. Na de opening start het toneelstuk.

Tante Wilma heeft Sam en Jiddo ook dit jaar weer uitgenodigd om met haar op reis te gaan. Dit jaar blijft tante Wilma in Nederland, de reis gaat naar de Limburgse grotten. Dat vinden Sam en Jiddo wel jammer…nu beleven ze vast geen spannende avonturen. Maar Jiddo heeft gelezen dat de grotten al wel heel oud zijn!

Al snel vinden ze iets en ze roepen tante Wilma erbij en vragen haar wat het is. Tante Wilma pakt haar olielamp en vertelt aan Sam en Jiddo dat ze een fossiel hebben gevonden. Dat is heel interessant. Ze zijn in de grotten om heel bijzondere en interessante schatten te vinden.

Met zijn drieën kijken ze op een oude kaart van de grot, zodat ze weten welke kant ze op moeten. Ineens lijkt het wel of er een harde storm door de grotten komt. Sam en Jiddo vinden het eng…maar tante Wilma geeft aan dat ze vooral rustig moeten blijven. Al gauw lopen ze tegen een muur aan die niet op de kaart staat. En heel opvallend is dat het cement van de muur nog zacht is … ze zijn dus niet alleen in de grot!

Ze besluiten te gaan zitten en Tante Wilma heeft nog een mooi bijbelverhaal over storm, angst en rust.

Op een bootje in het meer staat Jezus, aan de kant staan allemaal mensen die naar hem luisteren. Jezus is vanuit de hemel naar de aarde gekomen om te vertellen dat God van de mensen houdt en voor hen wil zorgen. Als het avond wordt stopt Jezus met vertellen, hij is moe. Iedereen moet naar huis om te rusten. Ook zijn leerlingen, ze besluiten om naar de overkant te varen. Jezus is zo moe dat hij in slaap valt. De leerlingen worden ineens overvallen door een storm, ze zijn bang. Ze maken Jezus wakker, hij sliep door de storm heen.
Jezus zegt: ‘jullie weten toch dat ik machtig ben?
Jullie hebben al zoveel zonderen van mij gezien”
Jezus roept tegen de wind en de zee: “Wees stil!”
En de storm gaat liggen. Hij zegt tegen zijn leerlingen:
“Je weet toch dat God machtig is op hem kan je vertrouwen, wat er ook gebeurt.”

Sam wil weten of dat nu nog steeds zo is. Tante Wilma bevestigt dat: “Ja, je mag op Hem vertrouwen, Hij zorgt voor jou en Hij zegt “Ik ben blij met jou, je bent mooi zoals je bent!”’

Dus dan hoeven we nu ook niet bang te zijn Tante Wilma? Het drietal gaat verder en besluit de muur te verwijderen met dynamiet. En daarna gaan ze een plekje zoeken om te slapen want de dag is al bijna voorbij.

Knabbel en Babbel
Tijdens de knabbel en babbel voeren de groepjes gesprekken met elkaar naar aanleiding van  het toneelstuk en bijbelverhaal.  Ondertussen krijgen alle kinderen iets lekkers; een schatkistje.

Knutsels en spellen:

Groep 1 en 2:
Voor de kinderen van groep 1 en 2 zijn er diverse activiteiten naar aanleiding van het verhaal, zoals een bootje knutselen van kurk, een vis knutselen, met kapla een muur bouwen en zogen dat de wind hem niet omblaast, vissen vanuit een rubberboot, wie het snelst naar de overkant kan varen (dobbelspel), watje blazen, vissen in een emmer gooien, wie vangt de vissen en een zoekplaat met vissen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Groep 3 en 4:

De kinderen van groep 3 en 4 doen vandaag het binnenspel.

Groep 5 en 6:
De kinderen van groep 5 en 6 knutselen een lamp. ‘Jezus is het licht in de wereld en ook voor de mensen op de boot. Het thema is: ‘Zoek het uit’, daar kan je een lichtje goed bij gebruiken.

 

 

 

 

 

 

Naast de lamp hebben deze kinderen ook nog proefjes gedaan, in het kader van het thema. ‘Zoek jij het ook uit?!? Geniet met elkaar van de wonderlijke wereld die God ons geeft’

Groep 7 en 8:
De kinderen van groep 7 en 8 hebben een zeilboot gemaakt van hout.

 

 

 

 

 

 

 

Zullen Sam, Jiddo en Tante Wilma de bijzondere en interessante schatten morgen vinden? Ben je ook zo benieuwd? Kom dan ook morgen weer naar de Tentweek. Tot morgen!