Dag 2 – Hij woont in de hemel

[av_one_full first]

[av_textblock ]

Jezus gaat naar de hemel – Handelingen 1:1-14

De dag wordt geopend met het Tentweeklied.

Na de opening start het toneelstuk.

Jiddo wordt wakker, hij heeft heerlijk geslapen in de grot. Terwijl Sam nog heerlijk ligt te slapen laat Jiddo wat water uit zijn fles over Sams gezicht druppelen. Sam schrikt wakker en vindt het niet leuk. Al snel vinden ze een briefje van Tante Wilma. Ze moest ’s morgens vroeg iets regelen en heeft Sam en Jiddo laten slapen. Gelukkig heeft ze wel een walkie talkie in hun rugtas gedaan; een hele moderne waar ze elkaar op kunnen zien. Samen gaan ze in de grot op zoek naar bijzondere dingen. Sam krijgt een steentje tegen haar hoofd en geeft Jiddo de schuld…maar Jiddo heeft helemaal niets gedaan. Maar wie dan wel? Ze gaan verder de tunnel in, maar dan komen er allemaal vleermuizen aan. Sam vindt het maar niets die vieze dieren. Jiddo kalmeert haar dat ze niets doen en juist hele schone diertjes zijn. Ze gaan weer verder zoeken…en dan ineens worden ze vanachter aangevallen en vastgebonden. De man zegt: “Jullie zijn zomaar in mijn grot gekomen. En ik laat jullie nu alleen, geniet van jullie rust…heel lang…Zoek het uit!”

Ze missen Tante Wilma, maar ineens hebben ze een idee: de walkie talkie! Ze Roepen tante Wilma op, maar die is al onderweg om het tweetal te bevrijden. Tante Wilma was ver weg, maar eigenlijk toch ook dichtbij. Tante Wilma vertelt dat ze daar ook nog een mooi verhaal over kent van God.

Jezus loopt met zijn leerlingen de olijfberg op. De vrienden hadden 40 dagen geleden kunnen bedenken dat ze hier met Jezus zouden lopen. Hij was gestorven aan het kruis, maar later ook weer opgestaan. Hij stierf om alles wat de mensen verkeerd doen. Hij zei tegen God: “Geef  mij maar straf, zodat iedereen bij U kan horen, als ze in mij geloven”
Eenmaal boven op de olijfberg zegt Jezus tegen zijn leerlingen: “Ik ga weg, terug naar de hemel. Ga terug naar Jeruzalem, wacht daar, ik zorg ervoor dat jullie kracht krijgen. Jullie moeten over mij vertellen in Jeruzalem, in alle provincies van Israël en ook in andere landen. Zodat iedereen weet wie IK ben.”  Ze begrijpen niet helemaal wat Jezus zegt en dan ineens stijgt Jezus op en komt er een wolk onder hem schuiven. Ze blijven allemaal naar boven kijken, niemand die beweegt of iets zegt. Ineens staan er twee mannen naast de leerlingen, geen gewone mannen; engelen. Zij zeggen: “Waarom staan jullie nog naar boven te kijken? Jezus is nu in de hemel, maar komt ook weer terug op dezelfde manier als hij nu ook is weggegaan.” En weg zijn de engelen. De leerlingen gaan terug naar een huis in Jeruzalem waar ze ook met Jezus kwamen. Ze hebben vast met elkaar gepraat hoe lang Jezus weg zal blijven.

Tante Wilma vertelt dat Jezus nog steeds niet is teruggekomen. We weten niet wanneer hij terugkomt, maar hij komt een keer terug! Jezus is ook ver weg, maar toch dichtbij. Hij zorgt voor ons vanuit de hemel. Sam vraagt of Jezus ook een walkie talkie heeft. Tante Wilma vertelt: “We kunnen naar God luisteren door in de Bijbel te lezen en met hem te praten. Maar het is een lange dag geweest laten we nu maar gaan rusten. Morgen gaan we verder en zoeken we uit hoe het met die man zit.

 

 

 

Knabbel en Babbel
Tijdens de knabbel en babbel voeren de groepjes gesprekken met elkaar naar aanleiding van  het toneelstuk en bijbelverhaal.  Ondertussen krijgen alle kinderen iets lekkers; een marshmallow

Knutsels en spellen:

Groep 1 en 2:
De kinderen van groep 1 en 2 kunnen diverse activiteiten doen, zoals een walkie talkie knutselen, Jezus op een wolk knippen en plakken, doorfluistertje, fossielen in klei, wolkje wisselen, dobbelen wie het eerst erbij de hemel is, met een rietje wolken verplaatsen en verstoppertje.

 

 

 

 

 

 

Groep 3 en 4:
De kinderen van groep 3 en 4 knutselen een klok. Daarna gaan ze aan de slag met een oefenblad klokkijken.
‘Ik volg Jezus ten alle tijden’

 

 

 

 

 

 

Groep 5 en 6:
De kinderen van groep 5 en 6 hebben vandaag het binnenspel gedaan in de Ark. De spellen bestaan uit het zoeken van een foto die met puzzelstukken opgelost moet worden, ‘levend’ dartbord, bowlen met flessen, memory en stoelendans.

Groep 7 en 8:
De kinderen van groep 7 en 8 hebben vandaag het buitenspel gedaan, dat bestaat uit het eierwekkerspel, wasknijperspel, Hollandse Leeuwen en steen, papier en schaar.
[/av_textblock]

[/av_one_full]